Megtanulható-e a sikeres tőzsdei kereskedés?

OkosTőzsde

OkosTőzsde

Első oktatási hétvége

2017. július 03. - kerzooo

stock-markets-chart_medium.jpg

Sziasztok!

14-en jöttünk össze erre a tanfolyamra, de ezt csak azért engedték meg, mert nyáron nem lesz oktatási hónap. A kis csoportok fontosságára most is felhívták a figyelmet. Nagyon hamar eltelt ez a hétvége. Nekem ez annyit jelent, hogy unalmas aaaaz biztos nem volt :) 2 része volt a hétvégének, az egyik tőzsdei, a másik mentális.



Tőzsdei rész

Szilvia nagyon érthetően kezdte el felépíteni magát a tőzsdét. Szimpatikus volt hogy nem használ szakszavakat, hanem mindenki számára felfogható módon mondja el amit el kell. Megkért mindenkit, hogy még azok is figyeljenek oda arra amit mond, akiknek ismerős lesz egy-két terület, vagy akár az egész. Ebben a részben alap dolgokat oktatott a részünkre. Indikátorok, szignálok, alakzatok, gyertyák, stb. Az oktatás 75-25%-ban volt elmélet és gyakorlás. Ami jó hír volt, hogy kaptunk egy nagyon jól összegzett kis füzetet amiben minden ami lényeges ki van jegyzetelve ábrákkal. (Ez biztos hasznos lesz a számomra a későbbiekben).


Mentális rész


Gabriella egy kisfilmmel kezdett. Nem mondom volt üzenete. Az egész napos foglalkozás tartalmilag nagyon intenzív, érzelmileg széles skálán mozgó volt. De pont ez volt a cél. Nekem nagyon tetszett hogy a vesénking belénk nézett és nem bántott vele hanem hihetetlen rutinnal épített bennünket. Végig azt éreztem, hogy végre valaki nem csak arról beszél, hogy: "MEG TUDOD CSINÁLNI" és pátyolgat hogy mennyire jó vagyok (az menjen el egy tömeges Szabó Péter előadásra szerintem), hanem ténylegesen megmozgatott és nem csak abba az illúzióba kergetett hogy egyszer neked is lehet drága öltönyöd :) Ezen rész teljesen rávilágított arra, hogy a sikeres végeredményhez nagyon rendet kell tennünk magunkban, és hogy tudatosság nélkül ezt el se kezdjük!

Összességében


Biztos pár napig ülepednie kell az információknak. Szándékosan nem esek neki a gyakorlatoknak már ma. 2 hetet kaptunk a házifeladatokra. Pár dolgot még le kell tisztáznom a fejembe, és ha ezek megvannak nekiülök. A másik része a mentális hozzáállás. Lesz mit dolgoznom ezen is. Nagyon elgondolkodtattak Gabriella szavai. Nagyon ésszerű és logikus dolgokat mondott ami 100% hogy az élet minden területén fel tudok majd használni akármi is történjen velem a jövőben. Ezt már most is KÖSZÖNÖM Gabriellának és Szilvinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://okostozsde.blog.hu/api/trackback/id/tr9812638913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása